Kraamzorg

Wat houdt mijn werk voor jou in?

Er komt ongetwijfeld veel op jou af, en je wilt weten wat je kunt verwachten van kraamverzorgende. De belangrijkste taak van een kraamverzorgende is zorg voor moeder en kind, zij assisteert de verloskundige tijdens de geboorte van je kindje en ondersteund jou partner waar nodig.

Wij als kraamverzorgende hebben een aantal taken:

  • Begeleiden van de borstvoeding of kunstvoeding
  • Uitleg over de verzorging van jezelf en jou baby
  • Controle moeder en kind plus rapportage in het kraamdossier
  • Contact onderhouden met jou verloskundige of huisarts over het verloop van je kraambed
  • Zorg voor andere gezinsleden
  • Licht huishoudelijke werkzaamheden
  • Ontvangen van jou kraamvisite en ze een lekker kopje koffie geven met een overheerlijk beschuitje!
  • En natuurlijk het allerbelangrijkste u een hele gezellige en leuke kraamweek geven.

Wil je de mooiste kraamtijd beleven met echte aandacht voor jou en je baby.
Meld je dan snel aan bij Kraamzorg De kleine Zeeuw.

Uren & Kosten

Kraamzorg is belangrijke zorg die ouders na de geboorte van hun baby nodig hebben. Als kersverse ouders kan het fijn zijn om wat hulp en uitleg te krijgen in de eerste dagen. Zo helpt een kraamhulp bij de verzorging van baby en moeder. Beval je thuis, dan zal de kraamhulp al bij de bevalling aanwezig zijn om de verloskundige te assisteren. Beval je in het ziekenhuis, dan is de kraamhulp er vanaf het moment dat jij thuis bent.

Als je in Nederland verzekerd bent, wordt de kraamzorg vergoed vanuit het basispakket. Er is een wettelijke eigen bijdrage van € 4,80 per uur. Je hebt vanuit de basisverzekering recht op minimaal 24 uur en maximaal 80 uur kraamzorg.

Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ)

Ik ben in bezit van diploma kraamverzorgende en ik ben geregistreerd bij het Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ). Tevens volg ik jaarlijks de verplichte scholing borstvoeding en diverse bijscholingen om mijn kennis up-to-date te houden.

 

Ook ben ik in het bezit van het Kiwa keurmerk zzp-er zorg die voldoet aan de HKZ norm welke door verzekeraars vereist zijn.